Wijkplatform Dieren Noordoost

Nieuws


Dieren-NO start 2e actie voor een AED aan de Meidoornlaan05-12-2019

Dieren-NO start 2e actie voor een AED aan de Meidoornlaan

Dieren-NO start 2e actie voor een AED aan de MeidoornlaanHet wijkplatform DiNO en Spar Martin&Miranda organiseren acties om geld in te zamelen voor AED’s in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Door het enorme succes van de 1e inzamelingsactie voor de AED in de Cederlaan (is al voor 92% gefinancierd in 6 dagen) willen we nu graag jouw steun vragen voor een 2e AED bij de Gemeentewerkplaats aan de Meidoornlaan.
Lever jouw bijdrage via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-meidoornlaan-6951-dieren

In heel Dieren Noord is er geen enkele geregistreerde en altijd toegankelijke AED. Wij vinden dat dat niet kan en daarom maken wij ons sterk voor AED’s in onze omgeving (wijk Dieren Noord-Oost, Noord-West en het noordelijke deel van de wijk Stenfert). Door de acties voor de AED’s aan de Cederlaan en de Meidoornlaan kunnen bewoners van een groot deel van Dieren Noord straks in noodgevallen beschikken over een AED.
Samen met de buurtbewoners zorgen we ervoor dat het geld bij elkaar komt en dat we levens kunnen redden. Daarom zeggen wij: u doet toch ook mee?

Waarom een AED? Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is, ook in Dieren-NO.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn.
Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Naast de inzamelactie biedt de Spar haar klanten nu ook al de mogelijkheid om het statiegeld van flessen te doneren voor dit doel.

Zodra de AED’s er hangen, de verwachting is begin januari, moeten er ook vrijwilligers zijn die hem kunnen bedienen. Daarvoor is het wijkplatform nog op zoek naar mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd of die deze cursus (gratis) willen volgen. Belangstellenden kunnen zich melden bij het wijkplatform dino@dierennoordoost.nl of 06-21 59 55 29.

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:
  1. Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: Meidoornlaan, 6951 Dieren
  2. Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
  3. Doneer met naam of anoniem
  4. Betaal eenvoudig via iDeal
Alvast bedankt!Dieren Noord-Oost zamelt geld in voor een AED29-11-2019

Dieren Noord-Oost zamelt geld in voor een AED

Het Wijkplatform Dieren Noordoost en Spar Martin & Miranda zijn een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor een AED in Dieren-NO.
In heel Dieren Noord is er geen enkele geregistreerde en altijd toegankelijke AED. Wij vinden dat dat niet kan en daarom maken wij ons sterk voor een AED in Dieren-NO.
Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen alle wijkbewoners geld geven om zo samen een levensreddende AED te kopen.

Samen zorgen we ervoor dat het geld bij elkaar komt. Jij doet toch ook mee?

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:
  1. Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: Cederlaan, 6951 Dieren
  2. Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
  3. Doneer met naam of anoniem
  4. Betaal eenvoudig via iDeal
Alvast bedankt!